Samen door de sluitingsperiode

14-10-2020

Beste Relatie,

Het was een harde boodschap gisteravond, de horeca moet vanaf vanavond om 22.00 uur voor tenminste twee weken dicht, misschien nog langer. We begrijpen goed dat dit nieuws bij jou als horecaondernemer flink binnenkomt. We hebben de afgelopen periode gezien dat veel horecaondernemers er alles aan doen om verantwoord gasten te blijven ontvangen, met de beperkingen die er al golden. We zijn trots op al die ondernemers die in deze uitdagende tijd positief blijven en kansen blijven zoeken. Daardoor is de sluiting van de horeca extra wrang, des te meer omdat het aantal besmettingen in de horeca relatief beperkt is. Als jouw partner zullen we de overheid blijven oproepen om extra steun te bieden aan de horeca in deze moeilijke periode. Via deze weg laten we weten hoe we je blijven steunen en willen we je duidelijkheid bieden.


Kosteloos annuleringen bestaande bestellingen
Heb je een bestelling bij ons geplaatst maar wil je die annuleren? Geen probleem, je kunt je bestelling annuleren via www.webshop-abinbev.com via "mijn verzoek". Je kunt dit ook doen door contact op te nemen met ons Customer Experience Center via klantenservice.horeca@ab-inbev.com. Hier kun je ook terecht voor al je vragen over bestellingen en leveringen. Gezien de huidige communicatie van de overheid, nemen wij geen bieren of overige producten retour.

Heb je een bestelling geplaatst via een dranken- of groothandel en wil je die annuleren? Neem dan contact op met je leverende dranken- of groothandel. Voor al je overige vragen kun je contact opnemen met ons Customer Experience Center via klantenservice.horeca@ab-inbev.com. 


Instructies houdbaarheid bier
Bier aangesloten op de tap blijft 3 tot 5 dagen goed in reguliere installaties en tot 3 weken in IFK installaties, indien de IFKs gekoeld blijven. Tankbier blijft 1 maand goed indien tankkoeling aan blijft en tot 3 maanden goed indien de tank nog niet geopend is. Om de kwaliteit van het aanwezige bier in leidingen en eventueel aangesloten fusten en tanks te waarborgen, adviseren we je alle aangesloten fusten en/of tanks los te koppelen en water op de leidingen te zetten. Omdat er onder de huidige omstandigheden niet getapt wordt met de biertapinstallatie is het belangrijk dat de bierleidingen gespoeld worden. Ook adviseren we met klem de koeling aan te laten staan. Mocht je nog vragen hebben of wil je een reinigingsafspraak maken, neem dan contact op met Tapwacht of je Tapwachter via 088 2981122 of via info@tapwacht.nl.

Uiteraard staat onze Horeca Technische Service (HTS) ook nog steeds voor jou klaar, als het gaat om alle andere uiteenlopende vragen over je biertechnische installatie of recentelijk tijdelijk geplaatst evenementenmateriaal. Als het nodig is kan een monteur bij je op bezoek komen, uiteraard met inachtneming van alle overheidsregels. Neem gerust contact met onze collega’s van HTS via 076-5253800.


Maak gebruik van de financiële steunpakketten

Als horecaondernemer kun je tot en met juni 2021 aanspraak maken op de ‘Tegemoetkoming Vaste Lasten’ (TVL) en de NOW 3.0, voor doorbetaling van loonkosten. De TVL is onder meer bedoeld om de vaste lasten te betalen, waaronder de huur en energiekosten. Met de NOW 3.0 kun je loonkosten doorbetalen, in het geval van omzetverlies.

Om je op weg te helpen, verwijzen we ook graag naar de volgende MKB-kredietinstrumenten:

  • Klein Krediet Corona (KKC-regeling): bedoeld voor kleine ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte (van € 10.000 tot 50.000). Hierbij staat de overheid voor 95% garant.
  • Borgstelling MKB-kredieten (BMKB-C-regeling): bedoeld voor mkb-bedrijven. De maximale hoogte van de financiering via BMKB-C is 1,5 miljoen euro. Bij deze regeling staat de overheid voor 67,5% garant.
  • Financiering via Qredits: Qredits is een stichting zonder winstoogmerk die MKB-bedrijven voorziet van financiering. Qredits verstrekt een corona-krediet tot 25.000 euro, een microkrediet tot 50.000 euro en MKB-krediet tot 250.000 euro.

Meer dan ooit tevoren blijven we in de komende periode bij de overheid aandringen voor extra financiële steun voor de horeca. Dat doen we samen met onze partners, voor al onze horecarelaties. In de breedste zin van het woord, daar kun je van op aan. Ben je huurder bij ons? Als je de huur – ondanks de steunpakketten van de overheid – niet kunt betalen, zijn we bereid de mogelijkheden voor een betaalplan met je te bespreken en zo nodig te verlengen. Dat geldt ook voor leveranties. De bedrijfsvoering van elke horecagelegenheid is uniek en vereist maatwerk. Wij verzoeken je daarom om uitdagingen en eventuele problemen in de huidige situatie bespreekbaar te maken met je accountmanager, om zo samen tot een oplossing proberen te komen die past bij jouw zaak.

We staan voor je klaar
Je accountmanager blijft jou indien mogelijk bezoeken, uiteraard met inachtneming van de hygiëne en social distancing richtlijnen van de overheid. Uiteraard komt hij of zij alleen op bezoek als je dit op prijs stelt en wordt voorafgaand contact met je opgenomen voor een afspraak. Waar gewenst wordt een telefonisch of digitaal gesprek ingepland. Zo willen we jou zo goed mogelijk helpen in je horecazaak.

Natuurlijk begrijpen we dat we hiermee niet al je vragen en zorgen beantwoorden. Wij willen er alles aan doen om je zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. Aarzel niet om contact op te nemen met je vaste contactpersoon, want we staan voor je klaar. Via deze weg, via je accountmanager en via www.horecasupport.nl proberen we je zo goed mogelijk te voorzien van de laatste informatie vanuit onze kant. Via deze link vind je alle contactgegevens van onze overige teams. We wensen je heel veel sterkte, succes en bovenal veiligheid en gezondheid toe in de komende periode. Voor jouzelf, jouw naasten en zeker ook voor jouw trouwe personeel.


Mark Hanssen, namens het gehele Horeca Team