Het verhaal van

Belle Vue

Belle-Vue is een van de beroemde Belgische lambiekbieren, een bierstijl met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Deze authentieke Belgische lambiek kan enkel worden gebrouwen in de buurt van de Brusselse Zenne, waar specifi eke wilde gisten voorkomen die gebruikt worden voor de spontane gisting in houten vaten, de basis voor de specifi eke aroma's en zure smaak van alle lambiekbieren. Geuzebieren worden gekenmerkt door het gebruik van 30% tarwe en een mengeling van jonge en oudere lambiek. Op basis van deze drank brouwen we drie Belle-Vue-bieren: Kriek, Kriek Extra en Gueuze.

 

Geschiedenis van Belle-Vue:

  • Brouwerij Belle-Vue startte in 1913 als lambiekmenger.
  • Na de Eerste Wereldoorlog kocht Philemon Vandenstock, de oprichter van de onderneming, café Belle-Vue in Anderlecht als handelszaak voor zijn lambiekbieren, en besloot hij om de naam ook te gebruiken om zijn beroemde dranken te verkopen.
  • Na de Tweede Wereldoorlog begon Belle-Vue eigen bieren te brouwen en groeide de brouwerij uit tot een gespecialiseerde lambiekbrouwerij, die op die manier een eeuwenoude Belgische brouwtraditie voortzette.
  • Na de tumultueuze oorlogsjaren bleef Belle-Vue deze bieren op basis van wilde gisten brouwen en voegde de brouwerij er kersen of frambozen aan toe om een zeer evenwichtig, fruitig en heerlijk eindproduct te creëren.
  • In 2013 vierde Belle-Vue zijn 100e verjaardag. De brouwerij is vandaag gevestigd in Sint-Pieters-Leeuw.