Het verhaal van

Jupiler

Jupiler is het best verkopende bier in België, het 'land van het bier'. De bitterzoete pils wordt gebrouwen met de beste ingrediënten (mout, maïs, water, hop en gist), volgens een onberispelijk vakmanschap. Van Jupiler kun je genieten op elk moment, dankzij zijn frisse karakter, vlotte verteerbaarheid en toegankelijke smaak. De constante, uitzonderlijke kwaliteit van het bier blijft ook vandaag gewaarborgd in de brouwerij van Jupille. De ideale schenktemperatuur voor Jupiler bedraagt 3°C en in het typische ribbeltjesglas is de ultieme smaakervaring verzekerd!

De oorsprong van Jupiler ligt in 1853. In dat jaar werd in Jupille (België) brouwerij Piedboeuf opgericht. De eerste Jupiler kwam in 1950 op de markt, onder de naam ‘Jupiler Urtyp’. In 1966 werd ‘Jupiler 5’ gelanceerd: een verfrissend pils met 5% alcohol. Later verdween de ‘5’ uit de naam. Tegenwoordig is Jupiler het best verkochte en meest populaire pils van België.

 

Geschiedenis van Jupiler:

1853: Oprichting brouwerij Piedboeuf in Jupille-sur-Meuse

1853: Jean Théodore Piedboeuf brouwt voor het eerst bier en laat dit rijpen in de voormalige wijnkelders van een oud kasteeltje.

1930: Piedboeuf wordt de grootste brouwerij van Luik en Oost-België

1950: Jupiler Urtyp wordt gecreëerd ➜ populariteit van de Jupille-bieren schiet omhoog

1966: Jupiler 5 wordt gecreëerd, na een paar jaar wordt de 5 weggelaten ➜ Jupiler is geboren

2006: Lancering Jupiler Blue

2016: Lancering Jupiler Blue Lemon & Lime

2017: Lancering Jupiler 0,0%