Tapsystemen en service

Kelderbier

Compact

De kelderbierinstallaties van Bierbrouwerij AB InBev vergen relatief weinig ruimte. We kennen twee varianten. De eerste noemen we ‘kleinkelderbier’ en telt twee of meer tanks van 500 liter. Dit is interessant vanaf een pilsvolume van 100 hectoliter per jaar. Tap je meer dan 175 hectoliter pils per jaar, dan is ‘grootkelderbier’ interessant, met tanks van 1.000 liter.

Brouwerij-vers

Met kelderbier ben je altijd verzekerd van het meest verse bier, dat rechtstreeks van de brouwerij afkomstig is. Onze kelderbierchauffeur vult de tanks op afspraak bij. Als de chauffeur over een sleutel beschikt, hoef je in principe niet zelf aanwezig te zijn om het bier in ontvangst te nemen. 

Kwalitatief

Bij een kelderbierinstallatie blijft het bier altijd van hoge kwaliteit. De installatie koelt het bier op een constante temperatuur van 2°C. Hierdoor blijft het bier drie maanden houdbaar. Bij een traditionele 50 liter installatie is dat slechts drie dagen. Bij een tankbierinstallatie heb je bovendien geen last van oververzadigd bier.

Gebruiksgemak

Het omzetten van de biertoevoer van de ene naar de andere tank is simpel en het doorspoelen van bierleidingen kost ook nauwelijks tijd. Het sjouwen met fusten en koolzuurflessen behoort tot het verleden. Door de constante tapdruk hoef je geen rekening te houden met aanpassingen per seizoen. Door de verstelbare kraan is de tapdruk per gebruiker in te stellen.

Zichtbaarheid

We plaatsen de tapinstallatie voor kelderbier compleet met stijlvolle, verlichte tapzuil. Deze zorgt voor maximale zichtbaarheid van het bier dat je tapt. De praktijk wijst uit dat zichtbaarheid sterk bijdraagt aan extra bieromzet. Zien doet immers verkopen. Ondersteun je zichtbaarheid verder met de juiste bierglazen, barmatten, vilten en beschikbare promotiematerialen.

Modellen

Een klein kelderbier installatie bestaat uit 500 liter tanks.
Maten per tank: 175 x 115 x 215 (L x B x H in cm).       

Een groot kelderbier installatie bestaat uit 1.000 liter tanks.
Maten per tank, horizontale opstelling: 175 x 244 x 110 (L x B x H in cm).
Maten per tank, verticale opstelling:  87,5 x 245 x 201,5 (L x B x H in cm).

Besparing

Een kelderbierinstallatie heeft een Poly-Urethaan mantel, die zorgt voor een betere isolatie. Naast lagere energiekosten bespaar je vergeleken met een 50 liter installatie ook op het koolzuurverbruik en tapverlies.

  • 30% minder stroomverbruik
  • 100% minder koolzuurverbruik
  • 4% minder tapverlies

Ervaringen

Meer controle

Jan Slump van café De Dikke Tût in Delfstrahuizen:

“De accountmanager wees ons op de voordelen van kelderbier: minder gesjouw, geen tapverlies en meer controle over de biertemperatuur. De ideale oplossing!”

Gebruiksgemak

Ruud Jonkers, TSV Gudok, Tilburg:

“Toen onze voetbalclub in 2007 verhuisde naar een nieuwe locatie, troffen we al voorbereidingen om over te stappen op kelderbier, zodra de omzet dat toe zou laten. Najaar 2010 was het zo ver. De vrijwilligers in ons clubhuis zien alleen maar voordelen. Geen gesjouw meer met fusten, geen lege vaten tijdens piektijden en het tapt prettiger.“

Bierkwaliteit

Ernst van Tienen, horecamanager van het Parktheater in Eindhoven:

“Met de kelderbierinstallatie kunnen wij altijd een kwalitatief goed biertje tappen en dat op de juiste temperatuur serveren. Op drukke avonden ervaar ik extra voordeel, want we hoeven niet te sjouwen met vaten en dus ook geen nieuwe fusten aan te slaan. Dat bevordert de omzetsnelheid.”

Meer informatie over kelderbier?