Advies op maat

Het ideale bierassortiment voor drinkgelegenheden

Assortimentsadvies voor jouw zaak

Bierbrouwerij AB InBev heeft samen met onafhankelijk onderzoeksbureau GfK, onderzoek uitgevoerd naar de wensen en verwachtingen rondom bier onder bezoekers van horecagelegenheden. Hierin hebben we verschil in leeftijd en geslacht ook meegenomen. Door de informatie uit dit onderzoek kunnen we jou als horecaondernemer advies op maat geven over de biersoorten en -stijlen die voor jouw klanten het meest interessant zijn. Zo stellen we het ultieme bierassortiment voor jouw zaak samen.

Meer weten over ons op maat advies?

Maak een afspraak

Het beste aanbod voor jouw gasten

Het GfK onderzoek toont aan dat de hedendaagse bierdrinker in drinkgelegenheden veel waarde hecht aan een ruim aanbod aan biersoorten (42%) en veel keuze uit bieren op de tap (43%). Niet alleen speciaalbieren zijn in trek. Alcoholvrij- en mixbieren winnen ook steeds meer aan populariteit. Naast het bekende assortiment van merken zoals Leffe en Hertog Jan, bieden we ook de nog wat exclusievere merken. Denk aan Franziskaner, Tripel Karmeliet, Pauwel Kwak en Ginette. Bierbrouwerij AB InBev heeft ruim 50 verschillende bieren in haar portfolio. Met dit complete assortiment kunnen wij perfect in spelen op de behoefte van jouw gasten.

Meer weten over onze bieren?

Bekijk ons portfolio

De juiste bierbeleving door ondersteunend materiaal

De juiste bierbeleving zorgt voor bewezen meer bierverkoop én traffic naar je zaak. Om de juiste beleving voor jouw klanten te creëren, ondersteunt Bierbrouwerij AB InBev je met kwalitatieve verkoopmaterialen. Denk hierbij niet alleen aan glaswerk en pitchers, maar ook aan buitenmaterialen zoals lichtbakken en parasols. Op deze manier weten jouw gasten welke biermerken jij in je zaak verkoopt en kan jij de voor jou belangrijkste bieren bij hen onder de aandacht brengen.

Omzetverhogende concepten

Om jouw bierverkoop verder te stimuleren bieden we je ook support op andere manieren. Bijvoorbeeld met een eigen biermenukaart of met andere omzetverhogende concepten, zoals de Hertog Jan Flextap en de Corona Bucketdeal. Daarnaast zorgen we voortdurend voor inspiratie, inspelend op bestaande en nieuwe trends. 

Meer beleving door kennis van je personeel

Wanneer gasten buiten de deur een drankje doen zijn zij steeds meer op zoek naar een echte bierbeleving. Bij het proeven van nieuwe soorten en smaken, verwachten ze van horecapersoneel goed advies en aanvullende informatie. Met het kennisplatform Bier Master ondersteunen we jou en je personeel met informatie over het brouwproces, verschillende biersmaken, foodpairing met bier en het serveren van bier. Zo kun jij de gast wat leuks vertellen bij het bier en versterk je de beleving van de gast. Dit zorgt ervoor dat ze nog eens terugkomen om een ander biertje te proberen!

BIER MASTER

Meer weten over het ideale bierassortiment voor drinkgelegenheden?