Het verhaal van

Goose Island

De brouwerij dateert van 1995 en is ondertussen verdrievoudigd in omvang. De lekkere bieren worden gebrouwen met 32 vergisters, meer dan vijftien verschillende gisten, geavanceerde filters, centrifuges en een JV Northwest 5-installatie met 50 vaten die 24 uur per dag en zeven dagen per week brouwt. Buitengewone bieren brouwen is een hele kunst. Gelukkig beschikt onze brouwerij over alle vereiste apparatuur om de beste resultaten te produceren.

 

Geschiedenis van Goose Island:

  • Goose Island werd opgericht door John Hall in 1988. Tijdens zijn reizen doorheen Europa maakte hij kennis met een groot aantal bierstijlen, wat hem inspiratie opleverde voor zijn eigen brouwsels.
  • Brouwerij Goose Island is genoemd naar een eiland in Chicago, dat ontstond toen een van de eerste burgemeesters van Chicago een kanaal liet graven om een van zijn brouwerijen te bevoorraden met graan.
  • De geschiedenis van de brouwerij is er een van voortdurende innovatie. John richt zich op de productie van traditionele bieren, terwijl zijn zoon echt kiest voor het experiment.
  • De bieren zijn zo'n succes dat Goose Island in 1995 besluit een brouwerij te openen in Fulton Street in Chicago en een tweede 'brew pub' in Wrigleyville in 1999.
  • In 2011 wordt een samenwerking aangegaan met AB InBev om in te spelen op de toenemende vraag.