Het verhaal van

Hertog Jan

Brouwerij Arcen
De oorsprong van Hertog Jan ligt in 1915, toen vier bevriende brouwers in Arcen een nieuwe stoombierbrouwerij oprichtten, die ze heel toepasselijk "De Vriendschap" noemden. Destijds waren ze één van de eersten met bovengistend speciaalbier, iets waar ze vandaag de dag nog steeds bekend om staan. 

Koning van het bier
De naam en het logo zijn geïnspireerd op Jan Primus, die in de 13e eeuw de Hertog was van Brabant. Hij was een levensgenieter pur sang die 3 passies had: vechten, vrouwen en… bier. Als eerbetoon aan zijn bourgondische manier van leven prijkt Hertog Jan I van Brabant op alle uitingen.

Echt vakmanschap
Jaarlijks reizen meer dan 50.000 bierliefhebbers af naar de ambachtelijke brouwerij in Arcen. Onder leiding van een ervaren gids volgen bezoekers het complete brouwproces: van authentieke koperen brouwketels tot de sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van verschillende jaargangen.

Liefde voor bier
Hertog Jan wordt breed ondersteund in de landelijke media: via TV, online, PR en print. Centraal in de met een Gouden Effie bekroonde campagne ‘Uit Liefde voor Bier’ staan de brouwers: Gerard, Johan, Han, Roland, Mark en Will. Echte vakmannen die al jaren de mooiste bieren voor Hertog Jan brouwen. Uitgeroepen tot Product van het jaar 2015-2016.

Ieder seizoen een nieuw bier met de flextap
Vaste tapkraan voor de meest bijzondere én margerijke bieren van Hertog Jan: Lentebock, Weizener, Arcener Tripel, Bockbier en Grand Prestige. Speciaal voor horecaondernemers die hun gasten graag meer keuze op tap willen bieden. Bij je bestelling ontvang je gratis posters, vilten en glazen.