Het verhaal van

Bud

Bud is world-wide het grootste biermerk, vandaar dat het bekend staat als THE KING OF BEERS.

De geschiedenis van Bud begint in 1864 toen Adolphus Busch samen Eberhard Anheuser, de Anheuser-Busch company in Amerika oprichtte. Gedreven om de beste brouwer ter wereld te worden reisde hij maanden door Europa om het vak te leren en het beste bier te kunnen brouwen. In 1876 perfectioneerde hij het Bud-recept. Vandaag de dag wordt Bud nog steeds volgens dezelfde hoge kwaliteitsnormen gebrouwen. Bud is een smakelijk, verfrissend, typisch Amerikaans lagerbier en wordt gekenmerkt door zijn ‘smooth taste’.

Amerikanen waren altijd gewend zwaar, donker bier te drinken. Maar de hete zomers in St. Louis waren perfect voor een smakelijke lichte pils. Bud’s smoothness en drinkability waren een succes en al snel werd Bud immens populair, niet alleen in St. Louis maar in heel de wereld.

Bud wordt vandaag nog steeds gebouwen met dezelfde kwaliteits standaarden als het recept uit 1876. Bud staat bekend om zijn speciale brouwproces. Het wordt namelijk gebrouwen met rijst en daarna vier weken gerijpt op beukenspaanders. Dit zorgt voor een unieke en doordrinkbare lager, die sinds 2019 ook in Nederland beschikbaar is. Nederland is een van de 85 landen waar Bud wordt gedronken.