het verhaal van

Corona

Corona werd voor het eerst gebrouwen in 1925. Vandaag mag Corona trots zeggen dat het een van de drie belangrijkste merken ter wereld is. Dit 100% Mexicaanse bier is in België verkrijgbaar sinds 1990. Vandaag kunnen consumenten in 180 landen genieten van dit authentieke premiumbier. Het is het belangrijkste Mexicaanse bier ter wereld en de leider op de markt voor trendy bieren.

 

Geschiedenis van Corona:

  • Corona is eigenlijk van Duitse oorsprong. De meeste brouwers van die tijd waren immers van Duitse herkomst. Het werd voor het eerst geproduceerd in 1925 als pils door Grupo Modelo (Cervecería Modelo), toen en nu nog steeds de grootste brouwerij van Mexico.
  • Het jaar erop overwoog Grupo Modelo om voor het bier donker gekleurde flessen te gebruiken, om zo de smaak te verbeteren en beter te bewaren. Uiteindelijk namen ze echter de verstandige beslissing om transparante flessen te gebruiken.
  • Tien jaar na de introductie werd Corona Extra een van de best verkopende Mexicaanse bieren, dankzij een reeks unieke, assertieve en vernieuwende marketingstrategieën.
  • In 1937 bracht de onderneming Corona Extra naar voren als product van hoge kwaliteit, om het onderscheid te maken met het inheemse 'pulque', een alcoholische drank gemaakt van gefermenteerd sap (aguamiel) van de agaveplant of 'maguey'. De campagne bleek een succes, maar leidde ook tot een voortdurend afnemende populariteit van pulque.
  • In 1976 begon Grupo Modelo Corona te exporteren naar Amerika.
  • In 1989 introduceerde de groep Corona Light, vandaag nog steeds een van de bestsellers van het merk.
  • Halfweg de jaren 90 groeide Corona uit tot het best verkopende geïmporteerde bier van de VS, een positie die het ook vandaag nog steeds bekleedt.