Over Bierbrouwerij AB InBev

Bierbrouwerij AB InBev in het kort

Bierbrouwerij AB InBev Nederland maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde AB InBev, dat met een portfolio van meer dan 500 merken en zo'n 200.000 medewerkers in meer dan 150 landen actief is. Wereldwijd zijn we de grootste brouwer met internationale ‘flagship’- merken zoals Bud, Corona en Stella Artois. Onze Nederlandse organisatie is de tweede speler op de lokale markt. We voeren sterke lokale en internationale merken, zoals Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe, Hoegaarden en Beck’s. 

 

Bierbrouwerij AB InBev is niet alleen de grootste brouwer ter wereld, maar ook een organisatie die veel waarde hecht aan kwaliteit, verantwoord ondernemen en rijke brouwtradities. Ons beleid is gericht op het vergroten van de biercategorie, ook in het horecakanaal. Dit doen wij door een klantgerichte aanpak en het creëren van meer beleving, meer gebruiksmomenten en meer waarde.

Kijk voor meer informatie over Bierbrouwerij AB InBev op onze website www.ab-inbev.com.

Ons portfolio: laat onze merken voor je werken

Merken bouwen is onze kracht. We zijn trots op ons portfolio, een perfecte mix van internationale en lokale merken, geheel afgestemd op de kansen in de biermarkt, de behoeften van de bierdrinker en de verschillende segmenten en succesfactoren van de horeca. Meer weten over alle onze biermerken?

Ons portfolio

We're here for the beer

Bier en brouwen zijn onze passie. We staan voor kwaliteit. Dagelijks brouwen, vervoeren en verkopen we met 550 collega’s in Nederland met veel passie en trots onze bieren, van alcoholvrij tot speciaalbier.

Onze bieren brouwen we in de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen en de Hertog Jan Brouwerij in Arcen. Breda is het thuis van ons kantoor. Verder hebben we 11 regionale distributiekantoren verspreid over het hele land, een landelijk distributiecentrum en een eigen Horeca Technische Service vestiging.

Dommelsche Bierbrouwerij

Al sinds 1744 wordt bier gebrouwen aan de Dommel in de Dommelsche bierbrouwerij. Het is daarmee de oudste nog werkende brouwerij van Nederland volgens Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur. De brouwerij is gespecialiseerd in het brouwen van pils. 

De Dommelsche bierbrouwerij is één van de duurzaamste brouwerijen van Nederland. De brouwerij is deels zelfvoorzienend door het zelf produceren van biogas uit afvalwater. De afgelopen 5 jaar reduceerde de brouwerij het waterverbruik met 15% en de CO2 footprint met 20%.

Hertog Jan Brouwerij Arcen

Even buiten het pittoreske dorp Arcen ligt de Hertog Jan Brouwerij. Al sinds 1915 werken de brouwers hier iedere dag aan het perfecte bier. De brouwerij in Arcen trekt jaarlijks meer dan 50.000 bierliefhebbers.

Wil je de brouwerij bezoeken?
Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk... het bier. Nieuwsgierig? Boek dan 
hier een rondleiding. 

550

Dagelijks brouwen, vervoeren en verkopen we met 550 collega’s in Nederland met veel passie en trots onze bieren

500

Wereldwijd zijn we de grootste brouwer met een portfolio van meer dan 500 merken

150+

Bierbrouwerij AB InBev is wereldwijd in meer dan 150 landen actief