Over Bierbrouwerij AB InBev

Bierbrouwerij AB InBev in het kort

Bierbrouwerij AB InBev Nederland maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde AB InBev, dat met een portfolio van meer dan 500 merken en zo'n 200.000 medewerkers in meer dan 150 landen actief is. Wereldwijd zijn we de grootste brouwer met internationale ‘flagship’- merken zoals Bud, Corona en Stella Artois. Onze Nederlandse organisatie is de tweede speler op de lokale markt. We voeren sterke lokale en internationale merken, zoals Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe, Hoegaarden en Beck’s. 

Kwaliteit in alles

AB InBev is niet alleen de grootste brouwer ter wereld, maar ook een organisatie die veel waarde hecht aan kwaliteit, verantwoord ondernemen en rijke brouwtradities. In Nederland zijn we, als de op één na grootste brouwer van het land, de uitdager van de markt.

Purpose

In 2022 heeft AB InBev een nieuwe global purpose uitgebracht - We Dream Big To Create a Future With More Cheers - waarbij we onze strategie meer focussen op organische groei, samen met onze klant. “Onze nieuwe visuele identiteit drukt beter uit wie we zijn, waar we voor staan en waar we naartoe willen. Onze nieuwe look is zowel inspirerend als ambitieus - hij respecteert ons erfgoed en kijkt tegelijkertijd naar de toekomst. Dit eenvoudige, moderne ontwerp past beter in het idee van optimisme, ambitie en feestelijkheid die hoort bij onze nieuwe doelstelling om groots te dromen en een mooiere toekomst te creëren”, aldus Richard Oppy, Global Vice President Global Brands bij AB InBev.

 

2030

Onze ambitie: in 2030 zijn onze brouwerijen in Nederland volledig 'net zero'.

270.000

In september 2022 openden we het Pinos Puente Solar Park in Spanje. Dit 161 hectare grote zonnepark telt maar liefst 270.000 zonnepanelen.

16%

In Europa boekten we een mooie vooruitgang in de klimaatdoelstelling voor 2025: een geschatte vermindering van 16% van de C02-voetafdruk in onze zestien West-Europese brouwerijen tussen 2017 en 2020. Meer dan 30.000 ton.

100%

We brouwen onze bieren met 100% hernieuwbare elektriciteit. En daar zijn we trots op!

4

We hebben 4 elektrische trucs in gebruik. Deze zorgen ervoor dat wij de horeca stil en schoon kunnen bevoorraden. 

100%

We streven naar 100% circulaire verpakkingen. Bud en Leffe hebben al een eigen circulaire fles en krat.

Ons portfolio: laat onze merken voor je werken

Merken bouwen is onze kracht. We zijn trots op ons portfolio, een perfecte mix van internationale en lokale merken, geheel afgestemd op de kansen in de biermarkt, de behoeften van de bierdrinker en de verschillende segmenten en succesfactoren van de horeca. Meer weten over alle onze biermerken?

Ons portfolio

Dommelsche Bierbrouwerij

Al sinds 1744 wordt bier gebrouwen aan de Dommel in de Dommelsche bierbrouwerij. Het is daarmee de oudste nog werkende brouwerij van Nederland volgens Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur. De brouwerij is gespecialiseerd in het brouwen van pils. 

De Dommelsche bierbrouwerij is één van de duurzaamste brouwerijen van Nederland. De brouwerij is deels zelfvoorzienend door het zelf produceren van biogas uit afvalwater. De afgelopen 5 jaar reduceerde de brouwerij het waterverbruik met 15% en de CO2 footprint met 20%.

Hertog Jan Brouwerij Arcen

Even buiten het pittoreske dorp Arcen ligt de Hertog Jan Brouwerij. Al sinds 1915 werken de brouwers hier iedere dag aan het perfecte bier. De brouwerij in Arcen trekt jaarlijks meer dan 50.000 bierliefhebbers.

Wil je de brouwerij bezoeken?
Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk... het bier. Nieuwsgierig? Boek dan 
hier een rondleiding. 

550

Dagelijks brouwen, vervoeren en verkopen we met 550 collega’s in Nederland met veel passie en trots onze bieren

500

Wereldwijd zijn we de grootste brouwer met een portfolio van meer dan 500 merken

150+

Bierbrouwerij AB InBev is wereldwijd in meer dan 150 landen actief