Mosselen met Leffe Blond

Een pannetje mosselen vragen gewoon om een mooi, zacht glas bier. Er is een romigheid aan de smaak van in boter die je zelfs met een vette chardonnay niet kan opvangen. Bij dit recept gaat de pairing niet alleen op intensiteit, maar ook op het gebied van mondgevoel.

De romigheid van de lookboter sluit zo lekker aan bij die van de Leffe Blond dat we er ook een flesje van gebruiken als kookvocht. Daardoor infuseren we de mosselen ook een beetje met de biersmaak.

Recept

  • 2 kilo Mosselen
  • 1 flesje Leffe Blond
  • 50 gram boter
  • 2-3 tenen knoflook
  • 2 el kookroom
  • 3 sjalotjes
  • Waterkers
  • Peper
  • Zout

  1. Controleer de mosselen en kijk of er kapotte mosselen tussen de partij zitten. Een goede mossel zit nog dicht. Verwijder alle open mosselen en alle mosselen die al kapot in de verpakking zaten.
  2. Snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Verhit de boter in de mosselpan en fruit de ui en knoflook.
  3. Voeg het bier toe aan de pan, breng aan de kook en voeg de mosselen toe, roer bij tijd een wijle door.
  4. Laat koken tot alle mosselen open zijn, gooi mosselen die niet open gaan weg.
  5. Haal mosselen uit de pan, voeg de room toe aan het kookvocht en verwarm.
  6. Bedruip de mosselen met de roomsaus, garneer met waterkers.
  7. Serveren met Leffe Blond!