Horecatools

Praktijkcases

Starten

Tips van collega's voor een succesvolle start in de horeca

Praktijkcases
Inspelen op veranderingen met goede financiële software
Een noodzakelijke aanpassing van het concept na teleurstellende resultaten
Het openen van een tweede zaak
Belangrijkste criteria voor een succesvolle start
De budgettering bij een verbouwing (video)
Je bedrijf vóór de opening al op de kaart zetten bij de doelgroep (video)
De juiste manier om net negatieve recensies om te gaan (video)
Een eigen identiteit bewaren bij het bedenken van een concept (video)
Een nieuwe zaak openen met een beperkt budget (video)
Een try-out organiseren voor je bedrijf écht open gaat (video)
Manieren om inspiratie op te doen (video)
Duurzaamheid verwerken in je horecaconcept (video)
Huiswijnen: zelf geselecteerd, met een eigen etiket (video)
Een horecaconcept gebaseerd op de geschiedenis van Peijenburg (video)

Bierbeleving

Ideeën voor het creëren van meer beleving rondom bier

Praktijkcases
Een 8-gangen diner met bij iedere gang een bijpassend bier
Gericht bieradvies aan de gasten
Het gebruik van proefglaasjes om gasten te overtuigen
Het vergroten van de bierkennis van personeel
Een biersuggestie bij alle gerechten op de menukaart
Een proeverij van verschillende bieren organiseren (video)
Een proeverij aankleden met interessante bierweetjes
Meer bezoekers op een rustige avond door een pubquiz
Gasten over de streep trekken met enthousiaste bierverhalen
Een masterclass over tappen, bierbehandeling, productinfo en gastvrijheid
Het ideale assortiment bieren op tap (video)
Het organiseren van een speciaalbierquiz (video)
Een speciale bierkaart om gasten kennis te laten maken met het assortiment (video)
Het aanbieden van een premium pils op tap (video)
Uniek in de horeca: honderden verschillende bieren op tap
Laat je assortiment bepalen door de wens van de gast

Actief verkopen

Alle mogelijke manieren van actief verkopen uit de praktijk

Praktijkcases
Altijd personeel aanwezig op het terras 
Een biersuggestie bij alle gerechten op de menukaart
Ieder jaar workshops voor het hele team
Nieuw personeel krijgt training on the job in actief verkopen
Meer sales door verkoopacties op bepaalde producten
Het vergroten van de bierkennis van personeel
Een bierkaart met extra aandacht voor speciaalbier
Het aanbieden van bier in meerdere inhoudsmaten
Het voordeel van het hebben van premium pils op tap (video)
Het gebruik van handhelds op het terras voor meer snelheid (video)
Het actief verkopen door middel van bieradvies (video)

Promotie

Tips van collega's voor effectieve promotie voor je bedrijf

Praktijkcases
Facebook als het visitekaartje van je bedrijf
De inzet van social media om een heel brede doelgroep te bereiken (video)
Manieren om je database voor social media te vergroten (video)
De inzet van free publicity als je een beperkt budget hebt (video)
Rijdende reclame door de stad (video)

Events & entertainment

Ondernemers over geslaagde activiteiten in hun bedrijf

Praktijkcases
Het organiseren van een speciaalbierquiz (video)
Een proeverij aankleden met interessante bierweetjes
Activiteiten organiseren rondom de Tour de France
Trek extra bezoekers op rustige avonden met een pupquiz
Een proeverij van verschillende bieren organiseren (video)
Een aangepast aanbod food & drinks per evenement
Stel je bedrijf beschikbaar als trouwlocatie (video)

Terras

Tips van ondernemers om meer omzet uit je terras te halen

Praktijkcases
Zorg dat altijd iemand uit je team beschikbaar is voor bestellingen
Verhoog je capaciteit door een serre aan te bouwen
Alle vereisten waar een goede serre aan moet voldoen (video)
Zorg dat jouw terras onderscheidend is ten opzichte van collega's (video)
Trek gasten naar jouw terras met een warme uitstraling (video)
Train je team met rollenspellen en een quiz over de menukaart
Een kijkje achter de schermen bij de Terras Top 100 winnaar
Bied je gasten ook in de winter comfort met een mobiele terrashaard
Parasols bieden bescherming tegen zon en regen

Tappen

Voorbeelden uit de praktijk voor meer bierkwaliteit in je bedrijf

Praktijkcases
Organiseer een tapwedstrijd voor je personeel
Laat je barmanagers een masterclass in tappen volgen
Zorg voor het juiste tapritueel van je bieren (video)
De oplossing bij ruimtegebrek voor biertanks in je zaak (video)
Zorg voor een uitgebalanceerd assortiment bieren op tap (video)

Personeel

Manieren om personeel te werven, trainen en belonen

Praktijkcases
Geef iedere week zelf personeelstraining op je vaste sluitingsdag
Maak gebruik van een horeca-uitzendbureau als je seizoenskrachten nodig hebt
Geef nieuw personeel training on the job door een ervaren kracht
Laat het team een masterclass volgen in tappen, bierbehandeling en gastvrijheid
Een extern trainingsbureau dat traint met rollenspellen en een quiz over de menukaart
Laat nieuwe medewerkers alle bieren van de kaart proeven
Maak gebruik van bijzondere medewerkers om je te onderscheiden (video)
Zorg voor werkplezier bij je medewerkers (video)
Manieren om je personeel aan je bedrijf te binden (video)
De beste manier om een solliciatiegesprek te voeren (video)
Zaken waar je op moet letten bij de werving van medewerkers (video)

Gastvrijheid

Collega's over het verhogen van gastvrijheid in de horeca

Praktijkcases
Kwaliteit richt zich op 6 aspecten: locatie, sfeer, gastvrijheid, service, producten en prijs
Echt luisteren naar wat de gast wil
Behandel je gasten zoals je zelf bediend zou willen worden
Zorg voor een perfecte eerste indruk