HET JUISTE GLASWERK VERRIJKT DE BELEVING VAN BIER.
EEN FRIS, SCHOON GLAS VAN HET JUISTE MERK DRAAGT BIJ AAN DE KWALITEIT VAN HET BIER.

Onderhoud

Een brandschoon glas is een eerste vereiste voor een goed biertje

Waarom schoon?
Voor een goed biertje is een schoon glas een vereiste. Als het glas niet schoon is zie je bubbels aan de wand en zakt het biertje snel in. Vettige glazen zijn bovendien onhygiënisch en vormen een risico voor de gezondheid. Zorg er dus voor dat je glazen altijd schoon zijn.

Schone glazen: hoe?
Door regelmatig je glazen schoon te maken verwijder je eiwitten en bierresten. Gebruik aanbevolen schoon- en poetsmiddelen en hanteer een dag- en een weekschema. Nieuwe glazen maak je altijd voor gebruik schoon; bewaar ze ondersteboven op een goed geventileerde plek.

 

» Bekijk de instructievideo

Uitstraling

Merkglazen wijzen op kwaliteit en hebben een gunstig effect op de verkoop

Kwaliteit
Het gebruik van de juiste merkglazen bevordert de verkoop. Recentelijk onderzoek in horecazaken laat zien dat een op de drie respondenten een correct merkglas als een van de belangrijkste indicatoren van kwaliteit zien (Genesis 2008). Hetzelfde percentage vind dit belangrijk en verwacht dit ook!

Beïnvloeding
Merkglazen verhogen de zichtbaarheid van het merk, wat op zijn beurt de verkoop ervan stimuleert. Ongeveer 40% van de Europese consumenten beweert dat een mooi merkglas een directe invloed heeft op hun bierkeuze. Het gebruik van de correcte glazen is dus een belangrijk marketinginstrument (Leapfrog 2006).

Vorm

De speciale vorm van het glas benadrukt de smaak van het bier

Speciaal glas
In Nederland wordt bier vaak uit een vaasje of fluitje gedronken; prima voor een heerlijk tappilsje. Voor speciale bieren moet je echter het speciaal daarvoor gevormde glas gebruiken. Deze laat immers de bijzondere smaken en geuren van het speciaalbier het beste tot hun recht komen.

Types glaswerk
Er zijn verschillende types glaswerk die ieder een ander werking hebben. Een breed glas accentueert de zoete, moutige en fruitige smaaktonen, terwijl smallere glazen de meer delicate componenten van bier accentueren. De wijdte van de opening bepaalt de wijze waarop de geuren de neus bereiken.

» Lees meer over de verschillende types glaswerk