Lockdown verlengd - aanvullende overheidssteun verwacht

14-01-2021


Beste relatie, 

Het nieuwe jaar start helaas nog niet zoals gehoopt. Afgelopen dinsdag maakte het kabinet bekend dat de lockdown wordt verlengd met minstens drie weken, tot 8 februari. In deze ongekende tijden voor ons allemaal blijft het zoeken naar lichtpuntjes. Via deze weg willen we als jouw partner laten weten dat we er nog steeds voor je proberen te zijn. Ook brengen we graag enkele aandachtspunten over tapinstallaties onder je aandacht.  


Mogelijke aanvullende financiële steun overheid  – maak gebruik van de pakketten
 
Het kabinet kondigde dinsdag aan extra financiële steun te gaan bieden voor zwaar getroffen sectoren. Als jouw partner roepen wij de overheid – samen met diverse koepelorganisaties – al geruime tijd op extra steun te bieden aan de horeca, net als perspectief. Dat zullen we blijven doen.    

We raden je aan om de komende periode de mogelijke aankondigingen over de 'Tegemoetkoming Vaste Lasten' (TVL) en de  NOW 3.0 goed in de gaten te houden. 

Ben je huurder bij ons? In december kondigden we aan je dan opnieuw te gaan steunen met 25% huurkwijtschelding voor de maanden november 2020 tot en met januari 2021. Voorwaarde is wel dat je als huurder bij bent met betalingen of dat een betalingsplan is afgesproken, via je accountmanager. Ook vragen we pandeigenaren eenzelfde bijdrage te verlenen, waardoor de korting kan oplopen tot 50%. Wij verzoeken je daarom om uitdagingen en eventuele problemen steeds bespreekbaar te maken met je accountmanager, om zo samen tot een oplossing proberen te komen die past bij jouw zaak. 

Als extra steunmaatregel kondigden we in december aan ook volle tanks met bier kosteloos retour te halen en te vervangen door vers bier, als de horeca weer open mag. Eerder kondigden we al aan aangebroken tankbier retour te nemen en te vervangen. 


Instructies hygiëne en kwaliteit tapinstallaties
 
Omdat onder de huidige omstandigheden langere tijd niet getapt wordt met de biertapinstallatie, is het belangrijk dat de bierleidingen gespoeld worden. We adviseren met klem de koeling aan te laten staan. We verzoeken je de instructies hiervoor goed op te volgen, die kun je vinden onder 'Tapinstallatie hygiëne en kwaliteit'. Neem bij twijfel of vragen over de tapinstallatie altijd contact op met onze Horeca Technische Service (HTS), via 076-525 3800. 

 
We staan nog steeds voor je klaar 
Onze accountmanagers en technische monteurs blijven jou indien noodzakelijk en mogelijk bezoeken, uiteraard met inachtneming van de hygiëne en social distancing richtlijnen van de overheid. Onze accountmanager komt alleen op bezoek als je dit op prijs stelt en na voorafgaand contact voor een afspraak. Waar mogelijk wordt een telefonisch of digitaal gesprek ingepland. 

Hoewel er nog geen perspectief is, vinden we het belangrijk je zo goed mogelijk helpen voor te bereiden op een verantwoorde heropening, zodra dat weer mag. Daarom zal er in de wintermaanden contact met je worden opgenomen door ons Customer Experience team. Zij zullen samen met jou de mogelijkheden van het plaatsen van een bestelling via onze nieuwe online omgeving MyABI op voorhand bespreken. Verder zullen de Agenten kort toelichten welke nieuwe functionaliteiten er op MyABI zijn toegevoegd. 

Natuurlijk begrijpen we dat we hiermee niet al je vragen en zorgen beantwoorden. Wij willen er graag alles aan doen om je zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. Aarzel dus niet om contact op te nemen met je vaste contactpersoon. Via deze weg, via je accountmanager en via www.horecasupport.nl proberen we je zo goed mogelijk te voorzien van de laatste informatie vanuit onze kant. Via deze link vind je alle contactgegevens van onze overige teams. 

Het is heftig om te zien wat de horeca in tijden van COVID-19 moet doorstaan. We hadden gehoopt dat we deze keer de brief konden afsluiten met meer perspectief voor de horeca, maar helaas is deze in de persconferentie van gisterenavond nog niet geboden, hoewel we uiteraard begrijpen dat er voor de overheid geen gemakkelijke keuzes zijn. 

We blijven graag met jou in contact en laten we elkaar blijven opzoeken, bijvoorbeeld als je vragen of ideeën hebt. We blijven jou heel veel succes wensen en laten we er vooral voor zorgen dat we met zijn allen veilig en gezond blijven in de komende periode. 

 
Mark Hanssen, namens het gehele Horeca Team