In contact blijven tijdens de sluitingsperiode

04-11-2020


Beste relatie,

De horeca blijft dicht tot tenminste half december. Dit maakte het kabinet gisteravond officieel bekend tijdens de persconferentie. Deze boodschap was niet onverwacht, maar het is weer een tegenslag voor iedereen die de horeca een warm hart toedraagt. En al helemaal voor jou als ondernemer. Als jouw partner zullen we de overheid blijven oproepen om extra steun te bieden aan de horeca in deze moeilijke periode. Ook roepen we de overheid op perspectief te gaan bieden voor de horeca, bijvoorbeeld via een gedeeltelijke heropening. Via deze weg laten we weten hoe we je blijven steunen en willen we je duidelijkheid bieden.

Retourname in gebruik genomen kelderbier tijdens sluitingsperiode en 1 op 1 vergoeding bij hervulling

  • Heb je kelderbiertanks en is de tank aangesloten op de tapinstallatie? 
    Dan komen we het bier in de reeds aangesloten tanks bij je ophalen. Wanneer je horecazaak weer opengaat, vullen we de tanks weer volledig, waarbij we het aantal geretourneerde liters kosteloos aan jou verstrekken.
  • Is het kelderbier nog niet aangesloten op de tapinstallatie?
    De kwaliteit is dan gewaarborgd, mits je het bier gekoeld bewaard. Je kunt de tank dan aansluiten op de tapinstallatie bij heropening van je horecazaak, de THT is 3 maanden. Wanneer de sluiting van de horeca langer duurt en er THT problemen ontstaan met de niet aangesloten tanks zorgen wij voor ondersteuning.
  • Aanmelden aangesloten kelderbier retour
    Om je zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen, vragen wij je dit Excel bestand volledig in te vullen en terug te sturen via onze webshop door middel van een verzoek. Via dit filmpje vind je instructies hoe je dit verzoek kunt versturen. Wij behandelen alleen verzoeken die via onze webshop binnen komen. Je kunt de retouren van aangesloten kelderbier niet doorgeven via telefoon of email. Na de aanmelding nemen we contact met je op voor een retour afspraak.

Instructies hygiëne en kwaliteit tapinstallaties
Omdat onder de huidige omstandigheden langere tijd niet getapt wordt met de biertapinstallatie, is het belangrijk dat de bierleidingen gespoeld worden. Ook adviseren we met klem de koeling aan te laten staan. We verzoeken je de instructies hiervoor goed op te volgen, die kun je vinden onder 'Tapinstallatie hygiëne en kwaliteit'. Neem bij twijfel of vragen over de tapinstallatie altijd contact op met onze Horeca Technische Service (HTS), via 076-525 3800.

Kosteloos annuleringen bestaande bestellingen
Zoals al met je gedeeld, kun je bestellingen kosteloos annuleren. Wil je weten hoe je dat doet? Zie dan onze vorige mailing.

Overheid breidt financiële steun uit – maak gebruik van de pakketten
Op 27 oktober kondigde het kabinet aan extra geld ter beschikking te stellen voor de horeca. De 'Tegemoetkoming Vaste Lasten' (TVL) wordt uitgebreid en er komt een eenmalige subsidie voor de horeca. Met de NOW 3.0 kun je loonkosten doorbetalen, in het geval van omzetverlies. In onze vorige mailing verwezen je ook naar diverse MKB-kredietinstrumenten.

Het uitbreiden van de steunpakketten is een goede eerste stap, maar we vragen meer steun van de overheid om de horeca door de verplichte sluitingsperiode te helpen. Die steun is broodnodig. Daar blijven we de komende tijd op hameren bij de overheid, samen met onze partners.

Ben je huurder bij ons? Als je de huur – ondanks de steunpakketten van de overheid – niet kunt betalen, zijn we bereid de mogelijkheden voor een betaalplan met je te bespreken en zo nodig te verlengen. Dat geldt ook voor leveranties. De bedrijfsvoering van elke horecagelegenheid is uniek en vereist maatwerk. Wij verzoeken je daarom om uitdagingen en eventuele problemen in de huidige situatie bespreekbaar te maken met je accountmanager, om zo samen tot een oplossing proberen te komen die past bij jouw zaak.

We staan nog steeds voor je klaar
Onze accountmanagers, kelderbierchauffeurs en technische monteurs blijven jou indien mogelijk bezoeken, uiteraard met inachtneming van de hygiëne en social distancing richtlijnen van de overheid. Uiteraard komt onze accountmanager alleen op bezoek als je dit op prijs stelt en wordt voorafgaand contact met je opgenomen voor een afspraak. Waar gewenst wordt een telefonisch of digitaal gesprek ingepland.

Natuurlijk begrijpen we dat we hiermee niet al je vragen en zorgen beantwoorden. Wij willen er alles aan doen om je zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. Aarzel niet om contact op te nemen met je vaste contactpersoon, want we staan voor je klaar. Via deze weg, via je accountmanager en via www.horecasupport.nl proberen we je zo goed mogelijk te voorzien van de laatste informatie vanuit onze kant. Via deze link vind je alle contactgegevens van onze overige teams.

Wat hadden we graag deze brief afgesloten met meer perspectief voor de horecasector. Helaas is deze in de persconferentie gisteravond nog niet geboden. We blijven graag met jou in contact in de komende periode en laten we elkaar blijven opzoeken, bijvoorbeeld als je vragen of ideeën hebt.

We blijven jou heel veel succes wensen en laten we er vooral voor zorgen dat we met zijn allen veilig en gezond blijven in de komende periode.


Mark Hanssen, namens het gehele Horeca Team