Horecazaak opstarten

Persoonlijke motivatie

In de meeste gevallen is je persoonlijke motivatie (meer nog dan je opleiding en werkervaring) doorslaggevend voor de succesvolle opstart van je zaak. Vraag jezelf daarom voordat je begint af of je geschikt bent voor deze branche. Een ideale horecaondernemer:

  • Weet wat hij/zij wil bereiken
  • Is bereid zich 200% in te zetten
  • Komt altijd zijn/haar afspraken na
  • Bezit improvisatievermogen
  • Kan omgaan met tijdsdruk en tegenslagen
  • Durft beslissingen en initiatief te nemen
  • Stelt realistische doelen
  • Is in staat efficiënt te plannen en organiseren
  • Weet hoe hij/zij financiële cijfers moet interpreteren
  • Denkt in oplossingen in plaats van problemen
  • Heeft oog voor wat er in de markt gebeurt
  • Vindt het belangrijk de gast tevreden te stellen
  • Is een goede onderhandelaar

  

  

Bron: Guidea
Bezit je bepaalde kwaliteiten niet, maak dan een plan hoe je op die punten wilt verbeteren of bedenk hoe je deze via anderen kan compenseren.