Horecazaak opstarten

Soort Horecabedrijf

Vraag je af welk soort horecabedrijf je wilt oprichten. Deze beslissing heeft grote gevolgen voor je (toekomstige) locatie en doelgroep. Onderstaand voorbeeld laat duidelijk de verschillen tussen bedrijfstypes zien. 

Drankgelegenheden

Loungecafé: in het centrum van een grote stad, modern en clean interieur, place-to-be, trendy uitgaanspubliek, hip personeel, hoger prijsniveau

Muziekcafé: midden in een uitgaanscentrum, kleurrijk en druk interieur, vooral gericht op het weekend, jong personeel, gemiddeld prijsniveau 

Stamcafé: in een dorp, eenvoudige en sobere inrichting, vaste stamgasten, ondernemer achter de bar, lager prijsniveau

Eetgelegenheden

Luxe restaurant: verfijnde keuken, kwaliteitslabel, beperkt menu, formele etiquette, persoonlijke bediening, ’s avonds open, hogere sociale klasse en zakenrelaties, hoger prijsniveau

Tapasbar: buitenlandse keuken, kleine gerechten en fingerfood, ’s avonds open, trendy en jong publiek, gemiddeld prijsniveau

Brasserie: standaard keuken, snelle bediening, overdag en ’s avonds open, niet reserveren, winkelend publiek en families, lager prijsniveau

Nog geen keuze gemaakt? Haal dan je inspiratie uit het complete overzicht drank- en eetgelegenheden met bijbehorende kenmerken.

bedrijftypes in de horeca

 

Bron: Guidea