Olivier, Utrecht

Belgisch Biercafé Olivier koppelt eigentijdse gastvrijheid aan de sfeer van een volkscafé uit de jaren ’30 tot ’50. En dat allemaal in een 16e eeuwse Utrechtse schuilkerk.

Concept

Locatie

De verbinding tussen café en kerk is zo oud als de weg naar Rome. Bij Café Olivier vloeien de twee in elkaar over. De Maria Minor schuilkerk omarmt het café, dat voel je. Het kerkorgel torent hoog boven de vloer uit en drie engelen waken over gasten en medewerkers. Door de akoestiek klinkt het geroezemoes van de bezoekers je als muziek in de oren.

Interieur

Het interieur van Café Olivier straalt België uit. De buffetkast verwijst naar het traditionele volkscafé, dat zijn oorsprong kent in kruidenierswinkels die ook bier schonken. Tegen de muren ontdekken we Belgische bierreclames, posters van wielrenner Eddy Merckx, wedstrijdklokken en diploma’s van duivenmelkers, een portret van het koninklijke paar en Vlaamse dichtregels.

Bierbeleving

Centraal in het concept staat de Belgische bierbeleving. Veel aandacht gaat uit naar de bierbehandeling; de specialisten staan met een lederen brouwersschort achter de bar. Bij Café Olivier stromen zeker tien bieren uit de tap. Naast vaste bieren als huispils Jupiler en specialiteiten Leffe Blond en Leffe Dubbel altijd een flink aantal wisselbieren.

Team & training

Bij Café Olivier zijn de meeste personeelsleden 21 jaar of ouder. Dat sluit aan bij de doelgroep. Het bedrijf kijkt of medewerkers gemakkelijk in het leven staan en snel contact leggen. Verder is ervaring met bierverkoop en bierbehandeling belangrijk. Voldoende vakkennis is een must. Met trainingen wordt het team continu scherp gehouden.

Bieradvies

De gast kan bij Café Olivier optimale bieradviezen verwachten, zowel aan de bar als aan tafel. Om het voor de eters gemakkelijk te maken staat bij ieder gerecht op de dinerkaart een biersuggestie. Bijvoorbeeld een Leffe Dubbel bij Belgische kalkoenworstjes met Luikse groenten, Vlaamse frieten en Leffe Dubbel saus.

Proeverijen

Groepen bierliefhebbers kunnen leerzame, lekkere proeverijen boeken. Een bierspecialist van het café geeft na een eerste Jupiler uitleg bij de zes speciaalbieren die de gasten voorgezet krijgen, begeleid door Belgische kazen en Hollandse bitterballen. Met informatie over brouwerijen, brouwprocessen, ingrediënten, biersoorten en biersmaken.

Gegevens

Achter Clarenburg 6a
3511 JJ Utrecht

Jupiler, Hoegaarden (Wit) en Leffe (Blond, Dubbel) op tap

Meer info op www.cafe-olivier.be